Hairstyle magazine, hairstyle for 2008, 2009
Hide Right Panel
Big and proud return to the classics, shapely, feminine lines of head-dresses or Afro it is the alternative not only on the carnival. In this season we observe return to the classics. Very strong lines of hair-cuttings, geometrical, sharp cuts - that's dominating. The classics does not mean however the boredom, oldschool quiet, classical forms broken they are futuristic asymmetries. A base of neat, feminine head-dresses is the sharp cut showing the face and neck, asymmetric, simple fringes exhibiting the face.

FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
akces benefit Piomar house (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: akces benefit Piomar house
jensen (Visitor)
Click here to see the profile of this user
Birthdate:
akces benefit Piomar house  
Witam Mam pytanie, czy kto? z was uczy? si? na kursach niemieckiego metod? Callana ( firma Piomar jako? inaczej to nazywa). Prosz? o opini? o tej metodzie, czy warto. Wiem, ?e polega to na rozmowie, nauce zwrotów itd.. a nie gramatyki. Dzi?ki i pozdrawiam Piotr

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Polman (Visitor)
Birthdate:
( firma Piomar jako? inaczej to nazywa). Prosz? o opini? o tej metodzie, czy warto. Wiem, ?e polega to na rozmowie, nauce zwrotów itd.. a nie gramatyki. Dzi?ki i pozdrawiam Piotr A z jakiego miasta jeste?, bo ja mog? ci tylko opowiedzie? o wra?eniach z Gda?ska. Polman

jensen (Visitor)
Birthdate:
Chodzi mi ogólnie o t? firm? i metod?, ja mieszkam we Wroc?awiu ale z innego miasta opinie równie? po??dane. PZDR

Polman (Visitor)
Birthdate:
miasta opinie równie? po??dane. PZDR Generalnie wydaje mi si? ?e metoda jest dobra, zmusza do aktywno?ci i du?o si? zapamietuje podczas zaj??. Jednak w oddziale Piomaru w Gda?sku chyba nie do ko?ca to jest tak jak powinno by? (wi?cej czytania, podczas gdy angielksiego metod? Callana uczy si? g?ównie przez s?uchanie/mówienie w szybkim tempie lub dochodz?c do tego szybkiego tempa, a czytanie i pisanie w mniejszym stopniu. S?uchacz po podaniu znacze? wyrazów jest zmuszony za chwil? wykorzystywac je w zadawanych mu pytaniach, co zmusza do koncentracji i aktywnego uczestniczenia. Powtórki znakomicie utrwalaj? s?ówka i konstrukcje zda?-szablonów) Wi?cej na temat Callana znajdziesz w  internecie. Z tego co wiem to Piomar dok?adnie przet?umaczy? s?owo w s?owo metode Callana. Osobiscie zdecydowa?em si? na razie (chyba na sta?e) zmieni? szko?e Piomar na Akces - Benefit. Ta szko?a tez uczy Callanem, a do niemieckiego i francuskiego opracowa?a bli?niacze metody, jednak wg przedstawicieli szko?y nie jest to dos?owny przeklad Callana tylko metoda bezpo?rednia uwzgl?dniaj?ca specyfik? danego j?zyka. Z za?o?enia powinno by? lepiej, bo jednak gramatyka angielska i niemiecka znacznie sie rózni?. Poza tym Piomar przynajmniej u nas jest dro?szy Co do metody Akces-Benefit to dok?adnie jeszcze nie oceni?, ale wygl?da podobnie. Je?li chcesz to si? zorientuj we wroc?awskim oddziale, znajdziesz na stronce z _link_u poni?ej. O niemieckim tam nie pisz?, ale jak si? zapisywa?em to mówili ?e przygotowuj? now? stron?. http://www.akces-benefit.pl enefit

jensen (Visitor)
Birthdate:
Witam Dziekuj? za info, sprawdz? jak to jest we Wroc?awiu z t? firm?.

Go to top Post Reply